Ga terug
+ servings
Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze heerlijke tomatensalsa zet je in een handomdraai op tafel en is de ideale tegenhanger bij een pittig gerechtje of als frisse salade.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rijpe tomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1 eetlepel peterselie (vers)
  • 1 eetlepel bieslook (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • citroen- of limoensap
  • peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de tomaat, ui, peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  • Doe alles in een kom en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  • Breng op smaak met een paar druppels verse citroen- of limoensap en peper & zout.
  • Laat de tomatensalsa even een kwartiertje ‘trekken’ en proef. Nu kun je – als je wilt – de salsa nog extra op smaak maken met iets meer citroensap, peper en/of zout of juist wat extra verse kruiden.
  • Serveer bij een lekker (pittig) vlees gerecht, op een stukje stukbrood of als dip. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 82kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.