Ga terug
+ servings
Pure chocolademousse

Pure chocolademousse

Pure chocolademousse: ✓ puur genieten ✓ makkelijk om te maken ✓ binnen 20 minuten klaar ✓ pure chocolade ✓ romige mousse
4 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 ml melk
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram bruine basterdsuiker

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de melk au-bain-marie en doe hier de pure chocolade in stukjes bij. Roer voorzichtig door tot de chocolade volledig is gesmolten en je een soort van dikke chocolademelk hebt.
  • Zorg dat je een laagje koud water in de gootsteen hebt en zet hierin het pannetje met de melk en gesmolten chocolade zodat deze snel kan afkoelen (af en toe even doorroeren).
  • Terwijl de melk en chocolade aan het afkoelen zijn, sla je de slagroom stijf. Als de slagroom stijf is schep je de bruine basterdsuiker erdoorheen.
  • Schep beetje bij beetje de afgekoelde chocolade en melk door de slagroom tot je een dikke chocolademousse overhoudt. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de chocolademousse in de kom laten en daarna eruit scheppen als je het gaat serveren of je verdeelt het vooraf alvast over 4 bakjes.
  • Serveer eventueel met een beetje geraspte chocolade of een toefje slagroom. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 460kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 5g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 21g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.