Doe de bruine basterdsuiker en roomboter in een keukenmachine of ruime kom en klop dit tot een romig geheel. Voeg dan de appelstroop toe en klopt dit er doorheen.
Doe de bloem samen met de bakpoeder en alle kruiden in een ruime kom en mix dit door elkaar. Voeg dit toe aan de basterdsuiker, roomboter en appelstroop. Mix vervolgens tot een compact deeg. Wanneer je een keukenmachine gebruikt, altijd nog even met de hand doorkneden.
Laat het deeg minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
Rol het deeg daarna uit (bedek de werkplek eventueel met bloem) en steek er met de koekjesvorm vervolgens koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten.
Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op een rooster en versier ze met glazuur.
handig om te weten:
* Hoeveelheid koekjes afhankelijk van de grootte van je koekjesvorm
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.