Ga terug
+ servings

Risotto met garnalen en spinazie

Een heerlijk gerecht voor risotto met garnalen en spinazie. Lekker, snel klaar en makkelijk om te maken. Ultiem comfortfood!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 250 gram risottorijst
  • 200 ml witte wijn (droog)
  • 450 gram garnalen (diepvries )
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 200 gram spinazie
  • 1 citroen
  • zout, witte- en zwarte peper
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en 2 teentjes knoflook even aan (de andere twee teentjes hou je apart). Voeg dan de risottorijst toe en schep dit door de sjalot tot deze iets doorzichtig begint te worden.
  • Voeg de helft van de wijn toe en schep alles goed door. Laat de risotto zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Zodra de wijn bijna helemaal is opgenomen voeg je de rest van de wijn toe. Als deze weer bijna opgenomen is, voeg je beetje bij beetje kippenbouillon en melk toe (om en om). Voor risotto heb je even de tijd nodig en als je rustig steeds een klein beetje van het vocht toevoegt dan komt het helemaal goed.
  • Bak ondertussen de spinazie in een grote pan of wok. Je hoeft geen vocht toe te voegen alleen rustig de spinazie even bakken en je zult zien dat deze zo slinkt. Breng op smaak met een beetje witte peper. Haal de spinazie daarna uit de pan en hak deze grof fijn met een mes.
  • Als de risotto bijna klaar is, ga je de garnalen bakken. Hiervoor doe je een beetje olijfolie in een koekenpan, fruit de overige knoflook even aan en voeg dan de garnalen toe. Bak tot ze gaar zijn en zet dan het vuur uit.
  • Rasp de citroen en halveer deze. Pers het sap van de halve citroen uit over de risotto, voeg de spinazie toe en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Tot slot voeg je de gebakken garnalen toe. Strooi een beetje citroenrasp over de risotto voor je hem gaat serveren en natuurlijk ook wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 803kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwitten: 59g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.