Ga terug
+ servings

Salted caramel chocolate fudge

Salted Caramel Chocolate Fudge een heerlijke maar o zo zondige fudge met gezouten caramel stukjes erin. Heerlijk en makkelijk om te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 40 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 16 caramel fudge snoepjes
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocolade
  • zout
  • ter garnering: grof gemalen zeezout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de caramel fudge snoepjes in kleine blokjes (zoals op de foto). Bewaar een handje kleine blokjes zodat je deze later kunt verdelen bovenop de fudge. Bedek een ovenschaal van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje samen met de pure chocolade in stukjes en een snuf zout. Verwarm het geheel op laag tot middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en je een dikke lobbige substantie hebt. Zorg ervoor dat je het niet kookt anders kan de chocolade verbranden.
  • Zodra je de juiste substantie hebt, schep je de kleine stukjes caramel fudge door de chocolade fudge heen en roer je dit even goed door zodat alles goed verdeeld is.
  • Stort de fudge in de ovenschaal en verdeel het goed. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een eetlepel. Druk nu de apart gehouden stukjes caramel fudge in de bovenkant en verdeel het zodat de gehele bovenkant her en der voorzien is van kleine stukjes.
  • Zet de fudge nu voor minimaal 4 uur in de koelkast tot hij goed hard is geworden. Daarna kun je de fudge in stukjes snijden met een mes en garneer je de stukjes fudge met wat grof gemalen zeezout naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 1g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.