Ga terug
+ servings
Spaanse tortilla uit de oven

Spaanse tortilla uit de oven

Spaanse tortilla uit de oven met aardappel, bacon, bosui, ei en kaas. Heerlijk, makkelijk om te maken en snel klaar. Een echte aanrader!
4.58 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 12 blokjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 375 gram aardappels
  • 100 gram bacon (plakjes)
  • 2 bosui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappels en snij in blokjes. Snij ook de plakjes bacon in stukjes, de bosui in ringetjes, het uitje even snipperen en de teentjes knoflook fijn snijden.
  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit eerst de knoflook en ui even aan tot ze iets glazig beginnen te worden. Voeg dan de stukjes bacon toe en bak deze even mee. Als laatste voeg je de blokjes aardappel toe en bak ze mee tot ze iets verkleurd zijn.
  • Kluts ondertussen de eieren in een ruime kom met een beetje peper en zout naar smaak. Doe hier de ringetjes bosui en geraspte kaas bij en de gebakken aardappels en bacon. Schep om zodat alles goed verdeeld is. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cake- of springvorm.
  • Zet de cake- of springvorm in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot de tortilla goudbruin van kleur en gaar is. Even laat afkoelen in de vorm en daarna in stukjes snijden. Je kunt de tortilla zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 106kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.