Ga terug
+ servings
Twix cupcakes

Twix Cupcakes

Deze Twix Cupcakes (XL versie) ✓ knapperige bodem van koek ✓ gevuld met een romige karamel saus ✓ en voorzien van een dikke laag chocolade
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachten: 2 uur
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 385 gram kristalsuiker
  • 120 ml water
  • 125 ml slagroom (kamertemperatuur)
  • 175 gram roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 205 gram tarwebloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 150 gram melk chocolade

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een hoge steelpan doe je 300 gram kristalsuiker en 120 ml water. Dit breng je op middelhoog vuur aan de kook (zodra het kookt niet meer roeren in de pan). Laat het rustig pruttelen tot het suikermengsel een mooie karamelkleur heeft.
  • Als het suikermengsel karamelkleurig is zet je het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe. Let op: dit gaat ontzettend bruisen en het is heel heet. Roer dit ondertussen goed door zodat er een karamelsaus ontstaat. Zet het vuur uit, haal de pan van de warmtebron en doe 60 gram boter erbij. Roer er rustig doorheen.
  • Giet de karamelsaus nu in een hittebestendige kom. Laat de karamelsaus vervolgens afkoelen en roer 'm ondertussen af en toe door. Tijdens het afkoelen zal de saus dikker worden.
  • Vet een cupcakevorm in met boter en zet deze vervolgens in de koelkast.
  • We gaan nu het deeg van de cupcakes maken. Hiervoor smelt je 115 gram boter in een steelpannetje of in de magnetron.
  • Giet de gesmolten boter in een mengkom en doe 85 gram kristalsuiker en 100 gram lichtbruine basterdsuiker erbij. Mix dit op lage snelheid met een handmixer of een keukenmachine goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens afkoelen als het nog warm is door de gesmolten boter.
  • Ondertussen doe je de tarwebloem, baking soda, bakpoeder en een flinke snuf zout in een andere kom. Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg een ei toe aan het boter en suikermengsel en mix dit vervolgens weer door. Voeg vervolgens beetje bij beetje het bloem-mengsel toe en mix alles goed door elkaar tot je een mooi deeg hebt. Dek de kom af en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Na een uur wachten verwarm je de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en leg elk bolletje in een cupcakevorm. Zet de cupcakevorm in de oven en bak deze in 15 tot 18 minuten goudbruin.
  • Haal cupcakevorm uit de oven en druk nu direct met de holte van elke cupcake goed in zodat je een mooie ruime holte krijgt . Gebruik hiervoor een klein kopje, een maatbekertje (cup formaat) of de zijkant van een deegroller. Laat ze daarna volledig afkoelen en haal ze uit de cupcakevorm (gebruik hiervoor een mes of draai de cupcakevorm even om).
  • Smelt 40 gram melkchocolade au bain marie of in de magnetron en smeer hiermee de binnenkant van de cups in zodat ze elk voorzien zijn van een mooi laagje chocolade. Laat deze vervolgens uitharden.
  • Verdeel daarna de karamelsaus over de cupcakes zodat deze tot de rand gevuld zijn (als de karamelsaus te hard is geworden kun je deze even kort au bain marie verwarmen of in de magnetron zodat het weer iets vloeibaarder wordt). Laat de karamelsaus in de cupcakes vervolgens stevig worden.
  • Smelt nu 110 gram melkchocolade au bain marie of in de magnetron. Pak een cupcake aan de onderkant vast en doop de bovenkant in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade vervolgens uitharden en daarna kun je genieten van deze heerlijke twix cupcakes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 641kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwitten: 5g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.