Ga terug
+ servings
Havermoutbakjes

Havermoutbakjes met Griekse yoghurt en fruit

Maak eens havermoutbakjes voor het ontbijt. Lekker met Griekse yoghurt en fruit. Makkelijk om te maken, snel klaar en ontzettend lekker.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 50 gram volkoren tarwemeel (+ extra)
  • 50 gram havermout
  • 20 gram boter (+ extra)
  • 12 frambozen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels dadelstroop
  • zout
  • rasp van een halve citroen en/of honing (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de volkoren tarwemeel, havermout, dadelstroop, boter en een snuf zout in een keukenmachine. Vermaal het geheel tot je een kruimelig, ietwat plakkerig deeg hebt.
  • Smeer nu een muffin-, of cupcakevorm in met boter. Doe hier nog een beetje tarwemeel in en zorg dat de bakvorm goed bedekt is met meel. Dan kun je de havermoutbakjes er straks makkelijk uit halen.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes. Druk het deeg aan en vorm met je vingers bakjes in de muffin-, of cupcakevorm.
  • Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 8 á 10 minuten tot de bakjes gaar zijn. Haal de vorm vervolgens uit de oven en laat de bakjes volledig afkoelen.
  • Zodra de bakjes afgekoeld zijn haal je ze uit de vorm. Verdeel een halve eetlepel Griekse yoghurt per bakje en druk hier 2 frambozen in. Strooi er nog een beetje citroenrasp of een paar druppels honing naar smaak over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 63kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 1g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.