Ga terug
+ servings
Eton mess met mango

Eton mess met mango

Eton mess met mango, een heerlijk toetje met laagjes Griekse yoghurt en slagroom, zoete mango, merengue en witte chocolade.
4.73 van 18 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram mango
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 handjes merengue (*)
  • 50 gram witte chocolade (druppels of kleine stukjes)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de helft van de mango in blokjes en de andere helft pureer je.
  • Klop de slagroom stijf met de helft van de basterdsuiker.
  • Roer de Griekse yoghurt los met de rest van de basterdsuiker en het vanille extract.
  • Schep de Griekse yoghurt door de slagroom.
  • Verdeel de helft hiervan over 4 glaasjes, daarop de helft van de mango puree gevolgd door de blokjes mango.
  • Hierover heen strooi je de helft van de merengue en de helft van de witte chocolade.
  • Gevolgd door weer een laag Griekse yoghurt/slagroom en daarop weer de mango puree, stukjes mango, merengue en de witte chocolade. Serveer direct of bewaar in de koelkast (max. 1 dag - de merengue kan wat zacht worden). Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Gebruik hiervoor kleine stukjes merengue of een groot stuk merengue die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 387kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 3g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.