Ga terug
+ servings
gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters met boter, knoflook, verse kruiden en een knapperig laagje van panko en Parmezaanse kaas. Heerlijk!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 12 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 12 oesters
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels panko
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout
Optioneel: sausje van 1 gesnipperde sjalot en 2 eetlepels rode wijnazijn

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm (indien nodig) de grill functie van de oven alvast voor.
    • Open de oesters. Dit doe je door de oesters in een dubbelgeslagen theedoek te wikkelen met de platte kant naar boven.
    • Steek het oestermes in de oesters en wrik het mes voorzichtig heen en weer tot de schelp open gaat. Snij daarna langs de platte bovenkant de oester los.
    • Leg de oesters in de schelp op een bakplaat, giet eventueel teveel vocht eruit.
    • Doe de boter in een steelpannetje samen met de knoflook en verwarm even tot de boter is gesmolten. Voeg dan de fijngesneden peterselie toe en de citroenrasp. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel het botermengsel over de oesters.
    • Meng de panko met de Parmezaanse kaas en verdeel dit vervolgens ook over de oesters.
    • Zet ze nu voor ongeveer 5 minuten onder de grill (blijf er even bij) tot de panko licht verkleurd is.
    • Serveer zo of met een sausje. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 32kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.