Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij de tomaten in grove stukken, schrap de wortel en snij in blokjes, schil de aardappel en snij ook in blokjes. De ui ontdoe je van het velletje en snij je in kwarten en van de bol knoflook snij je de bovenkant af.
Verdeel de groenten over een bakplaat (zet de bol knoflook met de opengesneden bovenkant naar beneden) druppel er olijfolie overheen en breng op smaak met de oregano, paprikapoeder, peper en zout.
Schuif de bakplaat in de oven voor ca 30-45 minuten tot de groenten gegrild en gaar zijn.
Verhit daarna een beetje olijfolie in een pan en bak de tomatenpuree even aan.
Voeg dan de groenten toe, van de knoflook voeg je 2-3 tenen toe (of meer naar smaak), bak even mee en voeg tot slot het water toe en verkruimel het blokje bouillon boven de pan.
Doe de deksel op de pan, breng zachtjes aan de kook en laat de soep nu nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.
Pureer vervolgens de soep met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Breng verder op smaak met peper, zout en (extra) oregano en serveer met een scheutje (kook)room en zelfgemaakte croutons naar smaak.
handig om te weten:
Je gebruikt niet alle tenen van de gepofte knoflook in dit recept. Wat je over hebt kun je bewaren of je maakt er direct een lekker knoflookbrood mee wat heerlijk is voor bij de soep. In het recept van het knoflookbrood gebruik je 1 hele bol, maar met de teentjes minder die je gebruikt in de soep maak je ook een heerlijk knoflookbrood.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.