Ga terug
+ servings
Uienringen

Uienringen

Altijd al willen weten hoe je zelf de LEKKERSTE uienringen maakt? Ik heb een ontzettend lekker en super makkelijk recept voor je!
4.67 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Uienringen
  • 100 gram bloem
  • 200 ml bier (kies een biertje dat je lekker vindt)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 uien (grote)
  • Olie (om in te bakken), peper en zout
Dipsausje

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de frituur voor op 180 graden.
  • Maak het beslag door de bloem, bier, kruiden en Parmezaanse kaas te mengen in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de uien in ringen met een scherp mes of gebruik hiervoor een goede mandoline waarmee je dikkere plakken kunt snijden.
  • Haal een ring ui door het beslag met een houten satéprikker en laat in het vet glijden.
  • Bak de uienring in ca. 2-3 minuten goudbruin, keer halverwege om.
  • Laat uitlekken op een velletje keukenpapier en herhaal met de overige uienringen (je kunt er uiteraard een aantal tegelijk afbakken).
  • Maak ondertussen de dipsaus door de ingrediënten te mengen en serveer deze bij de gefrituurde uienringen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende voor ca. 4 personen als borrelhapje.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 6g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.