Ga terug
+ servings
Pompoen pindasoep

Pompoen pindasoep

Recept voor een romige, hartige pompoen pindasoep. Makkelijk om te maken en een ontzettend lekkere combinatie. Aanrader!
4 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel gember (vers - geraspt)
  • 350 gram pompoen
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 gram pindakaas (naturel - zonder stukjes)
  • 150 ml kokosmelk
Ter garnering:
  • ongezouten grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
  • Schil ondertussen de pompoen en snij in blokjes.
  • Voeg de pompoen toe, bak even mee en voeg dan de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat pruttelen tot de pompoen gaar is (ca. 10-15 minuten).
  • Voeg de pindakaas toe en verwarm mee.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  • Doe de kokosmelk erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer optioneel met grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 10g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.