Pompoen pindasoep
Recept voor een romige, hartige pompoen pindasoep. Makkelijk om te maken en een ontzettend lekkere combinatie. Aanrader!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
2 teentjes knoflook (fijn gehakt) 1 ui (gesnipperd) 1 eetlepel gember (vers - geraspt) 350 gram pompoen 750 ml groentebouillon 125 gram pindakaas (naturel - zonder stukjes) 150 ml kokosmelk Ter garnering:
ongezouten grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
Schil ondertussen de pompoen en snij in blokjes.
Voeg de pompoen toe, bak even mee en voeg dan de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en laat pruttelen tot de pompoen gaar is (ca. 10-15 minuten).
Voeg de pindakaas toe en verwarm mee.
Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
Doe de kokosmelk erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer optioneel met grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken.
Calorieën: 317 kcal | Koolhydraten: 22 g | Eiwitten: 10 g | Vetten: 24 g | Verzadigd vet: 10 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.