Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
Klop het eiwit bijna stijf met een snuf zout en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Klop tot het goed stijf is en de suiker opgelost.
Zeef de maizena boven het eiwit, voeg de azijn toe en vouw het er voorzichtig door met een spatel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitmengsel in een mooie cirkel van ca. 20-25 centimeter. Strijk de randen mooi omhoog.
Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 130 graden. Bak de pavlova in ca. 90-120 minuten. Zet de oven uit en laat afkoelen (het liefst in de oven om scheuren te voorkomen).
Klop de slagroom stijf met de klopfix en de poedersuiker.
Verdeel de slagroom over de pavlova, garneer met fruit, munt en chocoladedecoratie. Serveer direct.
handig om te weten:
Je kunt de pavlova eerder bereiden, doe de slagroom er wel pas op net voor het serveren, anders kan het slap worden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.