Ga terug
+ servings
Pavlova zelf maken

Pavlova

Makkelijk recept voor een klassieke pavlova. Knapperig van buiten en chewy van binnen. Met een topping van slagroom en rood fruit. Heer-lijk!
4.86 van 21 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 eiwitten
  • 275 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel azijn
  • zout
Voor de topping:
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 3 eetlepels poedersuiker
Aardbeien, frambozen, rode bessen, munt en chocoladedecoratie ter garnering

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
    • Klop het eiwit bijna stijf met een snuf zout en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Klop tot het goed stijf is en de suiker opgelost.
    • Zeef de maizena boven het eiwit, voeg de azijn toe en vouw het er voorzichtig door met een spatel.
    • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitmengsel in een mooie cirkel van ca. 20-25 centimeter. Strijk de randen mooi omhoog.
    • Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 130 graden. Bak de pavlova in ca. 90-120 minuten. Zet de oven uit en laat afkoelen (het liefst in de oven om scheuren te voorkomen).
    • Klop de slagroom stijf met de klopfix en de poedersuiker.
    • Verdeel de slagroom over de pavlova, garneer met fruit, munt en chocoladedecoratie. Serveer direct.

    handig om te weten:

    Je kunt de pavlova eerder bereiden, doe de slagroom er wel pas op net voor het serveren, anders kan het slap worden. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 723kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwitten: 7g | Vetten: 46g | Verzadigd vet: 29g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.