Ga terug
+ servings
Beef wellington

Beef wellington

Beef wellington, de Britse klassieker die je echt een keertje moet uitproberen. Een uitdagend gerecht, maar zo waanzinnig lekker!
4.57 van 66 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijven koelkast: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (vers, uit de koeling - 270 gram*)
  • 1 kilo ossenhaas (aan een stuk)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 takje tijm (vers)
  • 100 ml witte wijn
  • 12 plakken prosciutto
  • 2 eigeel
  • klein scheutje melk
roomboter (ongezouten), olijfolie, peper en zout

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
    • Dep de ossenhaas droog, bestrooi met peper en zout.
    • Verhit ruim roomboter en olijfolie in de pan en bak de ossenhaas heel kort rondom aan zodat de buitenkant net aangebraden is en de binnenkant nog rauw. Haal uit de pan en laat afkoelen.
    • Snij de champignons heel fijn in kleine blokjes.
    • Verhit opnieuw een beetje olijfolie en wat roomboter in een pan en bak de champignons samen met een takje tijm tot ze zacht zijn.
    • Breng de champignons op smaak met peper en zout en schenk de witte wijn erover.
    • Laat dit nu ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot de wijn geabsorbeerd is door de champignons en het mengsel niet meer vochtig is.
    • Neem twee grote stukken huishoudfolie en rol daar de bladerdeeg over uit.
    • Verdeel hierover de plakken prosciutto, daaroverheen smeer je de helft van de champignons en daarop zet je de ossenhaas. Verdeel over de ossenhaas de rest van de champignons.
    • Gebruik de huishoudfolie om alles op te rollen en draai aan de uiteinden om alles zo strak mogelijk te krijgen.
    • Zet dit nu voor minimaal 30 minuten tot 24 uur in de koelkast om op te stijven.
    • Klop het eigeel met een klein scheutje melk, haal daarna het huishoudfolie los en besmeer de bovenkant van de beef wellington met het eigeel.
    • Bak de beef wellington nu ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 45 graden voor medium rare.
    • Haal hem uit de oven en laat ca. 15 minuten staan voor je hem gaat aansnijden. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Om de hele beef wellington te maken heb je 1 rol nodig. Wil je nog leuke sterretjes erop maken zoals op de foto of de wellington decoreren, zorg dan dat je extra bladerdeeg in huis hebt. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 415kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 42g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 7g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.