Steak tartaar
Steak tartaar, een klassiek voorgerecht van rauwe biefstuk. Ontzettend lekker en heel makkelijk om te maken. Aanrader!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 gram biefstuk (goede kwaliteit en heel vers) 2 eetlepels dijon mosterd 1 eetlepel worcestershiresaus 12 druppels tabasco 8 cornichons (fijn gesneden) 1 sjalotje (fijn gesneden) 2 eetlepels bieslook (vers - fijn gesneden) 2 eetlepels peterselie (vers - fijn gesneden) 4 eidooiers Voor erbij: toastjes en cress/ verse kruiden om te garneren
Neem een scherp mes en snij de biefstuk zo klein mogelijk.
Meng de gehakte biefstuk met de mosterd, worcestershiresaus, tabasco, cornichons, sjalot en de verse kruiden.
Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
Leg de kookring op een mooi bordje, vul met ¼ van het mengsel, druk iets aan en herhaal met nog 3 bordjes.
Serveer de steak tartaar met een eidooier erop en garneer met cress of verse kruiden. Eet smakelijk!
Calorieën: 209 kcal | Koolhydraten: 2 g | Eiwitten: 25 g | Vetten: 10 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.