Ga terug
+ servings
Steak tartaar

Steak tartaar

Steak tartaar, een klassiek voorgerecht van rauwe biefstuk. Ontzettend lekker en heel makkelijk om te maken. Aanrader!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram biefstuk (goede kwaliteit en heel vers)
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 12 druppels tabasco
  • 8 cornichons (fijn gesneden)
  • 1 sjalotje (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijn gesneden)
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 4 eidooiers
Peper en zout
    Voor erbij: toastjes en cress/ verse kruiden om te garneren

      HANDIG OM TE HEBBEN:

      ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

      • Neem een scherp mes en snij de biefstuk zo klein mogelijk.
      • Meng de gehakte biefstuk met de mosterd, worcestershiresaus, tabasco, cornichons, sjalot en de verse kruiden.
      • Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
      • Leg de kookring op een mooi bordje, vul met ¼ van het mengsel, druk iets aan en herhaal met nog 3 bordjes.
      • Serveer de steak tartaar met een eidooier erop en garneer met cress of verse kruiden. Eet smakelijk!

      voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

      Calorieën: 209kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 25g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

      *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

      RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.