Doe de melk, suiker en gist in de kom van de keukenmachine met deeghaak, meng even door elkaar en laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg erbij (behalve het zout), meng het 1 minuut door elkaar, voeg dan het zout toe en kneed er nu in 10-15 minuten een soepel deeg van.
Haal de deeg uit de kom, vet de kom in met (olijf)olie en leg hierin de bol deeg (draai de bol 1 keer zodat hij rondom voorzien is van een beetje olie zodat het deeg niet aan de kom blijft plakken). Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen of tot in hoeveelheid verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel na het rijzen het deeg in 4 gelijke delen en maak er bolletjes van.
Rol een bolletje uit tot een ronde lap met een diameter van 25 cm. Het is handig om een bord of springvorm met die diameter te gebruiken en daaromheen te snijden met een pizzasnijder. Herhaal met de andere deegbollen.
Verdeel ca. 1 eetlepel pesto en 1 eetlepel Parmezaanse kaas over een lap deeg. Leg een nieuwe ronde lap deeg erop, beleg en herhaal tot de laatste lap.
Maak een rondje in het midden met een glas en maak 16 inkepingen in het deeg.
Draai de stukjes deeg tegen elkaar zoals op de foto en smeer het geheel in met een geklust eigeel met een scheutje melk.
Bak de kerstster in ca. 25-30 minuten goudbruin.
handig om te weten:
Deeg over? Maak er losse broodjes van en bak die extra af.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.