Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Haal met de appelboor het klokkenhuis uit de appels en maak de opening iets ruimer (ongeveer zo breed als je duim).
Schil de appels.
Meng de spijs met de melk en het citroensap zodat het een smeuïge pasta wordt. Vul hiermee de appels.
Neem een vierkante plak bladerdeeg, kwast hem in met een klein beetje water en strooi hierover naar smaak de kaneel.
Zet hierop de appel, vouw de punten naar het midden toe en druk dicht (je kunt zachtjes trekken aan het deeg indien nodig).
Vouw de andere puntjes ook naar het midden toe zodat het strak om de appel zit.
Kwast de appel weer in met een beetje water en rol hem vervolgens door de kristalsuiker die je in een diep bord hebt gedaan.
Zet de appels op een bakplaat en bak ze in ca. 25-30 minuten goudbruin iets onder het midden van de oven. Laat even iets afkoelen, maar warm zijn ze het lekkerst. Helemaal met een dot slagroom of een bolletje ijs ;-) Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Hiermee bedoel ik 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Je kunt ook de verse rollen uit de koeling gebruiken, maar let op: hier haal je ongeveer 4 vierkanten uit voor de appels, dus dan heb je 2 rollen nodig (tip van mij, aangezien ik daar ook achter kwam met 1 rol in huis ;-) )
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.