Ga terug
+ servings
Appelbollen

Appelbollen gevuld met amandelspijs

Appelbollen gevuld met amandelspijs. Een ontzettend lekker en makkelijk toetje om zelf te maken. Lekker met een bol ijs of een toef slagroom.
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 appels (klein tot middel)
  • 6 plakken bladerdeeg (ontdooid of uit de koeling*)
  • 150 gram amandelspijs
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneel (gemalen)
  • 6 stokjes kaneel
Voldoende kristalsuiker om de appelbollen in te wentelen

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
    • Haal met de appelboor het klokkenhuis uit de appels en maak de opening iets ruimer (ongeveer zo breed als je duim).
    • Schil de appels.
    • Meng de spijs met de melk en het citroensap zodat het een smeuïge pasta wordt. Vul hiermee de appels.
    • Neem een vierkante plak bladerdeeg, kwast hem in met een klein beetje water en strooi hierover naar smaak de kaneel.
    • Zet hierop de appel, vouw de punten naar het midden toe en druk dicht (je kunt zachtjes trekken aan het deeg indien nodig).
    • Vouw de andere puntjes ook naar het midden toe zodat het strak om de appel zit.
    • Kwast de appel weer in met een beetje water en rol hem vervolgens door de kristalsuiker die je in een diep bord hebt gedaan.
    • Zet de appels op een bakplaat en bak ze in ca. 25-30 minuten goudbruin iets onder het midden van de oven. Laat even iets afkoelen, maar warm zijn ze het lekkerst. Helemaal met een dot slagroom of een bolletje ijs ;-) Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Hiermee bedoel ik 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Je kunt ook de verse rollen uit de koeling gebruiken, maar let op: hier haal je ongeveer 4 vierkanten uit voor de appels, dus dan heb je 2 rollen nodig  (tip van mij, aangezien ik daar ook achter kwam met 1 rol in huis ;-) )

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 444kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwitten: 5g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 7g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.