Ga terug
+ servings
Kip Parmezaan

Kip Parmezaan met Pasta

Kip Parmezaan met pasta. Heerlijk! ✓ Makkelijk recept ✓ Binnen 30 minuten op tafel ✓ Smaakvol ✓ Slank gerecht
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 6 eetlepels broodkruim
  • 2 ½ theelepel basilicum (gedroogd)
  • 400 gram pasta (spaghetti bijvoorbeeld)
  • 400 gram passata
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • ½ theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 bol mozzarella (in plakjes)
  • versgemalen zwarte peper & zeezout
Ter garnering: wat gescheurde blaadjes basilicum

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snijd de kipfilet horizontaal door en verwijder eventueel de zeentjes. Je hebt nu 4 dunne stukken kip.
    • Neem 3 bakjes of diepe schaaltjes. In het ene bakje kluts je het eitje, in het andere doe je de bloem en in het laatste bakje meng je de Parmezaanse Kaas, broodkruim, ½ theelepel gedroogde basilicum en een beetje peper en zout naar smaak.
    • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet je deze af zodra deze beetgaar (al dente) is.
    • Doe ondertussen de passata in een steelpannetje op laag vuur en breng op smaak met ½ theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 theelepels gedroogde basilicum en naar smaak wat peper & zout.
    • Doe de kip eerst in het bakje met bloem, daarna door het ei en als laatste door het mengsel van broodkruim & Parmezaanse kaas (zorg voor een lekkere dikke laag). Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hier in een paar minuten de kip goudbruin en gaar.
    • Verdeel de pasta over het bord en leg hierop 1 kipfilet. Over de kipfilet verdeel je een paar eetlepels van de passata naar smaak en hierop verdeel je wat mozzarella. Naar smaak kun je het gerechtje garneren met wat verse basilicum of wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 651kcal | Koolhydraten: 104g | Eiwitten: 38g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 30g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.