Snijd de biefstuk in dunne reepjes en marineer met 1 eetlepel sojasaus en een ½ eetlepel sesamolie. Zet apart zodat het kan intrekken.
Meng in een kommetje de saus door 2 eetlepels sojasaus, 100 ml water, 1 flinke theelepel sesamolie, ½ theelepel witte peper en ½ theelepel chilivlokken en zet apart.
Doe 3 eetlepels maizena op een bordje en wentel hier de biefstukreepjes doorheen zodat beide kanten een laagje maizena hebben. Herhaal dit met alle biefstukreepjes.
Kook de broccoli en de noodles in aparte pannen beide beetgaar en giet ze daarna af.
Verhit ondertussen 3 flinke eetlepels zonnebloemolie in een wokpan of diepe koekenpan. Verhit op hoog vuur en als de olie heet is leg je stuk voor stuk de biefstukreepjes in de pan. Bak 1 minuut aan één kant zodat het reepje krokant wordt, omdraaien en even kort die kant aanbakken. Laat na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Verwijder het vet uit de wokpan en doe nu weer een ruime eetlepel zonnebloemolie in de pan. Fruit de knoflook en gember even kort aan. Voeg dan de saus toe. Laat op hoog vuur iets inkoken. Doe de bruine basterdsuiker erbij.
Meng ondertussen 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels koud water in een bakje. Doe dit bij de saus zodra de basterdsuiker opgelost is. Kook kort in tot de saus een beetje ingedikt is (zeker niet te lang want dan wordt de saus te dik). Doe het vlees er weer bij en schep kort om.
Doe een beetje noodles in een kom of op een bord, broccoli erbij en de Mongolian beef. Strooi er wat bosui overheen en eventueel wat sesamzaadjes ter garnering.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.