Ga terug
+ servings
Panna cotta met mandarijn

Panna cotta met mandarijn

Zijdezachte panna cotta met mandarijn. Een match made in heaven! Lekker en écht makkelijk om te maken. Leuk voor de feestdagen!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Panna cotta
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram witte basterdsuiker
Mandarijn siroop
  • 100 gram suiker
  • 100 ml mandarijn sap (* sap van uitgeperste mandarijnen)
  • ½ eetlepel mandarijn rasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ eetlepel citroensap
munt ter garnering

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water en vet de vormpjes in.
    • Schraap het stokje vanille uit en doe het merg én het stokje in een pannetje. Schenk de slagroom erbij en voeg de basterdsuiker toe.
    • Verwarmen tot het net niet kookt. Verwarm het voor 10 minuten zachtjes tegen de kook aan.
    • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Even doorroeren.
    • Schenk de vulling in de vormpjes. Laat minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast.
    • Terwijl de panna cotta opstijft in de koelkast maken we de mandarijn siroop. Doe hiervoor de ingrediënten in een pan en kook in tot een siroop. Laat afkoelen.
    • Haal de panna cotta uit de vormpjes en serveer met partjes mandarijn, mandarijn siroop en takjes munt.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 2g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 19g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.