Ga terug
+ servings
Romige Pasta met Spinazie

Romige pasta met spinazie

Romige Pasta met Spinazie, een lekker snel én makkelijk gerechtje wat je binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram spinazie (vers)
  • 250 gram fusilli (of andere pasta)
  • 150 gram bacon
  • 150 gram roomkaas (met knoflook & kruiden)
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas (of geraspte kaas)
  • zwarte peper & zout (versgemalen )
  • olijfolie of boter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze in ruim water met een beetje zout.
  • Snijd de rode ui, knoflook en zongedroogde tomaat fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie of boter in een ruime koekenpan en bak de bacon eerst uit, fruit daarna de ui & knoflook tot deze glazig zijn.
  • Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de spinazie. Verschuur de spinazie eventueel grof met de hand voor je deze in de pan doet. Schep het geheel af en toe om tot de spinazie is geslonken.
  • Zet het vuur laag. Meng vlak voor je de pasta erbij doet de roomkaas door de spinazie.
  • Als de pasta beetgaar (al dente) is, giet je deze af en meng je de pasta door de spinazie in de koekenpan.
  • Breng op smaak met een beetje (versgemalen) zwarte peper. Naar smaak garneren met Parmezaanse kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 785kcal | Koolhydraten: 85g | Eiwitten: 26g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.