2literijs(vanille, chocolade of bijvoorbeeld stracciatella zoals ik heb gebruikt)
600gramroomboter cake
600gramMaltesers(houd je er een paar over om van te snoepen ; ))
200grampure chocolade
150mlslagroom
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Neem een ruime (beslag)kom met een inhoud van ca. 2 liter.
Bedek de binnenkant met huishoudfolie en snijd de cake in plakken.
Verdeel de plakken over de binnenkant van de kom zodat de hele kom bedekt is met cake.
Vul de binnenkant dan met ijs tot je bijna bij de bovenkant bent en dek dit af met de rest van de cake zodat je een rechte, gladde bovenkant hebt.
Zet het geheel vervolgens minimaal 1 nacht in de vriezer.
Maak de chocolade ganache door de room goed te verhitten maar zorg ervoor dat het net niet kookt. Breek de chocolade en doe deze in een kom.
Giet de hete room vervolgens over de chocolade en laat dit een paar minuten staan. Meng dit dan tot je een gladde ganache hebt en laat even iets afkoelen tot je een mooi dikke, smeerbare ganache hebt.
Haal de ijsbombe uit de vriezer, neem een plat bord en zet hier de ijsbombe op (met de rechte, gladde kant nu naar onder). Verwijder de huishoudfolie.
Verdeel beetje bij beetje de ganache over de ijsbombe waarbij je onderop begint. Druk direct de malteser in de ganache en doe dit rij voor rij en smeer dan weer een beetje nieuwe ganache op de ijsbombe.*
Zet de ijsbombe daarna weer voor minimaal 5 uur in de vriezer.
Haal de ijsbombe ongeveer een half uur voor je hem gaat serveren uit de vriezer en eet smakelijk!
handig om te weten:
*Omdat de ijsbome koud is, wordt de ganache snel hard dus je moet een beetje rap werken en er niet teveel ganache er in een keer op doen. Doe dit beetje bij beetje om het voor jezelf makkelijk te houden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.