Ga terug
+ servings
Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Het recept voor een WAANZINNIG lekkere pepernoten cheesecake! Maak deze taart tijdens sinterklaas, hier maak je namelijk echt vrienden mee.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 12 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 900 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 250 gram suiker
  • 200 gram pepernoten (kruidnoten + extra ter decoratie)
  • 75 gram roomboter
  • 50 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in.
  • Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter en schep dit door de fijngemalen pepernoten. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  • Meng de roomkaas door de suiker tot er geen klontjes meer in zitten. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor en tot slot de eidooier (voeg pas een nieuw ei toe als de vorige is opgenomen).
  • Tot slot roer je de slagroom, maizena, vanille extract en speculaaskruiden ook door het beslag. Meng alles goed door elkaar, maar meng dit allemaal niet té veel door elkaar (!).
  • Stort het mengsel op de bodem van pepernoten en zet dit in de oven.
  • Onderin de oven zet je een (hittebestendig) bakje met water dat geeft de cheesecake een mooie egale bovenkant (en zorgt ervoor dat je geen scheurtjes krijgt).
  • Bak de taart in 2 uur goudbruin. Zet de oven uit maar doe de oven niet (!) open. Laat de taart volledig afkoelen (minimaal 2 uur) en bewaar daarna in de koelkast. Versier de cheesecake voor het serveren met wat extra pepernoten. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt de taart ook een nachtje in de oven laten staan maar dan wordt hij wel iets donkerder van kleur.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 502kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 8g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.