Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in.
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter en schep dit door de fijngemalen pepernoten. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Meng de roomkaas door de suiker tot er geen klontjes meer in zitten. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor en tot slot de eidooier (voeg pas een nieuw ei toe als de vorige is opgenomen).
Tot slot roer je de slagroom, maizena, vanille extract en speculaaskruiden ook door het beslag. Meng alles goed door elkaar, maar meng dit allemaal niet té veel door elkaar (!).
Stort het mengsel op de bodem van pepernoten en zet dit in de oven.
Onderin de oven zet je een (hittebestendig) bakje met water dat geeft de cheesecake een mooie egale bovenkant (en zorgt ervoor dat je geen scheurtjes krijgt).
Bak de taart in 2 uur goudbruin. Zet de oven uit maar doe de oven niet (!) open. Laat de taart volledig afkoelen (minimaal 2 uur) en bewaar daarna in de koelkast. Versier de cheesecake voor het serveren met wat extra pepernoten. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Je kunt de taart ook een nachtje in de oven laten staan maar dan wordt hij wel iets donkerder van kleur.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.