Ga terug
+ servings
Pepernoten granola

Pepernoten granola

Pepernoten granola, waanzinnig makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Lekker met havermout, koekkruiden en nog veel meer lekkers.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram havermout
  • 100 gram pepernoten
  • 50 gram blanke amandelen
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3-4 eetlepels honing

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Neem een ruime kom en mix hierin alle ingrediënten door elkaar behalve (!) de pepernoten, kruidnoten.
  • Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en stort hier mengsel hierop.
  • Zet de granola in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en schep elke 5 minuten even om.
  • Haal het geheel uit de oven zodra het lekker knapperig is. Schep dan de pepernoten erdoor en laat het afkoelen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1001kcal | Koolhydraten: 111g | Eiwitten: 26g | Vetten: 54g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.