Doe de suiker en het water in een steelpan met dikke bodem op hoog vuur.
Zodra de suiker volledig opgelost is, zet je het vuur middelhoog en laat je het inkoken.
Let op! Ga niet roeren maar je kunt de pan wel voorzichtig (!) heen en weer wiegen om een gelijkmatige kleuring te krijgen.
Zodra het suikermengsel de kleur van karamel heeft haal je de pan van het vuur.
Giet beetje bij beetje de slagroom erbij (dit gaat erg bruisen) en roer dit goed door met een garde. Roer tot slot het klontje boter en het snufje zout door de saus.
Zet de saus terug op het vuur als je hem nog iets dikker wilt inkoken en giet hem daarna in een (afsluitbaar) potje.
Laat de saus volledig afkoelen voor je deze gaat gebruiken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.