Ga terug
+ servings
Lime curd recept

Lime curd

Lime curd. Een makkelijk recept met slechts een handjevol ingrediënten. Lime curd is het zure zusje van de lemon curd en zo LEKKER!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 limoenen
  • 175 gram suiker
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de limoenen en rasp vervolgens de schil.
  • Doe het rasp en sap van de limoenen in een steelpan met dikke bodem. Doe de boter en suiker erbij en zet op laag vuur tot de suiker opgelost is en de boter gesmolten.
  • Kluts de eieren in een ruime kom.
  • Giet het limoenmengsel beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Doe dit langzaam, je wilt immers niet dat het ei gaat stollen.
  • Doe het mengsel daarna weer in de steelpan en kook op laag vuur in tot een dikke saus vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want het kan snel aanbranden.
  • Zodra de lime curd een mooie dikte heeft giet je het door een zeefje in een (afsluitbaar) potje. Het zeefje gebruik je zodat je een mooie gladde lime curd krijgt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1401kcal | Koolhydraten: 197g | Eiwitten: 13g | Vetten: 70g | Verzadigd vet: 41g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.