Doe het rasp en sap van de limoenen in een steelpan met dikke bodem. Doe de boter en suiker erbij en zet op laag vuur tot de suiker opgelost is en de boter gesmolten.
Kluts de eieren in een ruime kom.
Giet het limoenmengsel beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Doe dit langzaam, je wilt immers niet dat het ei gaat stollen.
Doe het mengsel daarna weer in de steelpan en kook op laag vuur in tot een dikke saus vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want het kan snel aanbranden.
Zodra de lime curd een mooie dikte heeft giet je het door een zeefje in een (afsluitbaar) potje. Het zeefje gebruik je zodat je een mooie gladde lime curd krijgt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.