Ga terug
+ servings
Stoofperentaart

Stoofperentaart

Recept voor stoofperentaart met frangipane. Met een kruidige bodem, zijdezachte vulling en sappige stoofpeertjes. Een geweldig taartje!
4.25 van 20 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deeg rusten: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Bodem
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 125 gram roomboter (koud - in stukjes)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • (koud) water, zout
Frangipane
  • 50 gram amandelmeel
  • 125 gram suiker
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 2 eieren (middel)
  • 2 eetlepels bloem
Overig

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bloem samen met een snuf zout, de bakpoeder, speculaaskruiden en de roomboter in stukjes in een keukenmachine. Voeg een of twee eetlepels (koud) water toe tijdens het mixen tot het deeg pakt en een mooie bol vormt.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel het deeg over een ingevette taartvorm en bak 15 minuten blind voor (met bakpapier en bakbonen).
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Mix het amandelmeel, suiker en boter met een (hand)mixer tot het licht en luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg dan de bloem toe.
  • Verdeel de frangipane over de bodem van de taart.
  • Halveer de peertjes, snij in mooie plakjes en verdeel over de taart.
  • Bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 466kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 6g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.