Doe de bloem samen met een snuf zout, de bakpoeder en de roomboter in stukjes in een keukenmachine. Voeg een of twee eetlepels (koud) water toe tijdens het mixen tot het deeg pakt en een mooie bol vormt.
Pulseer een aantal keer en voeg nu telkens 1 eetlepel koud water toe tot het deeg pakt. Ongeveer 3 - 5 eetlepels water heb je nodig.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het nu 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vet de quiche- of bakvorm in. Verdeel hierover het deeg en bak blind in de oven (met bakpapier en bakbonen) voor ca. 15 minuten.
Laat afkoelen en verlaag de oven naar 175 graden boven- en onderwarmte. Maak ondertussen de vulling. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de vulling.
Verdeel dit over de bakvorm. Bak de pompoentaart in ca. 30-45 minuten gaar. Serveer optioneel met een toef slagroom.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.