Ga terug
+ servings
Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Traybake met pompoen, zoete aardappel en spruitjes

Deze fantastische traybake met pompoen, zoete aardappel en krokante spruitjes wil je maken. Heerlijke smaken, echt een plaat vol lekkers!
4.54 van 15 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 350 gram pompoen
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel piment
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 saucijzen
Voor de krokante spruiten
  • 400 gram spruiten
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie, peper en zout

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
    • Snij alle groenten (behalve de spruiten) in blokjes en meng in een grote kom met olijfolie, oregano, tijm en piment.
    • Verdeel over de bakplaat met de sauzijcen, rode ui en knoflook.
    • Verdeel er naar smaak wat peper en zout overheen.
    • Blancheer de spruiten voor 5 minuten (kort koken).
    • Meng de spruiten met de kruiden, olie en zout naar smaak. Verdeel over een bakplaat.
    • Zet de twee bakplaten in de oven en de spruitjes onder.
    • Bak de groenten met de sauzijcen in ca. 30 minuten gaar, schep halverwege even om.
    • De spruiten haal je halverwege uit de oven, druk ze plat met de achterkant van een glas en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de bakplaat met groenten nu iets lager (waar de bakplaat met spruitjes zat) en doe de bakplaat met spruitjes er nu boven. Bak nog ca. 15-30 minuten tot alles gaar is en de spruitjes krokant.
    • Serveer de groenten, spruiten en sauzijcen samen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 567kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwitten: 22g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 8g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.