Kluts het ei en doe de helft van het ei in een ruime kom (houd de andere helft apart). Voeg dan de bloem, roomboter, basterdsuiker en een snuf zout toe. Kneed hier een mooi deeg van.
Laat het deeg even rusten in de koelkast terwijl je verder gaat.
Ontpit de kersen en doe in een steelpan met 2 eetlepels water, suiker en 2 theelepels citroensap. Kook dit op laag vuur tot de kersen zacht worden en uit elkaar vallen.
Meng dan de maizena door een of twee eetlepels water en voeg dit toe aan de kersen. Kook tot het geheel iets ingedikt is en laat dit afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en strooi er een beetje bloem in.
Pak het deeg uit de koelkast en houd ongeveer 1/3 apart voor de bovenkant van de taartjes. Met de rest van het deeg vul je de muffin/ cupcake vormpjes, druk goed aan en bak dit nu 10 minuten voor in de oven.
Vul daarna de taartjes met de kersenvulling. Gebruik de rest van het deeg om een mooi rasterwerkje te maken voor de bovenkant.
Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de rest van het ei en zet de taartjes voor ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.