Kneed van de ingrediënten voor de stroopkoeken en mooi deeg.
Leg het deeg, afgedekt, minimaal een half uur in de koelkast.
Ondertussen gaan we de karamel maken. Doe de suiker en het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
Zodra de suiker opgelost is wacht je tot het mengsel begint te verkleuren (dit kan even duren - blijf erbij). Als de karamel mooi kleur is haal je de pan van het vuur en schenk je de slagroom erbij.
Direct goed doorroeren. Boter erbij en ook dit door de saus mengen.
Zet de pan weer op het vuur en kook de karamelsaus iets in tot je een mooie lobbige saus hebt. Laat deze daarna volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 145 graden boven- en onderwarmte.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een mooie plak deeg.
Met een ronde koekjesvorm haal je rondjes uit het deeg.
Vervolgens neem je de botte kant van een mes en maak je een ruitjespatroon in de koekjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca 15-20 minuten goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen en vul ze daarna, naar smaak, met de karamel. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.