Ga terug
+ servings
Knolselderij soep

Knolselderij soep

Een waanzinnig lekker recept voor een romige, zalige knolselderij soep met bloemkool. Een makkelijke winterse soep!
4.47 van 30 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 bloemkool (ca. 500 gram)
  • 1 knolselderij (ca. 600 gram)
  • 1 bol knoflook
  • 1250 milliliter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de kop van de knoflookbol af, verdeel wat olijfolie, peper en zout eroverheen. Wikkel deze in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.
  • Schil de knolselderij. Snij de knolselderij en bloemkool in grove stukken en meng met wat peper, zout en olijfolie. Verdeel over de bakplaat naast de knoflook.
  • Grill de groente in de oven voor 30 minuten.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en voeg de gegrilde groenten toe samen met 3 teentjes van de gepofte knoflook.*
  • Doe hier 1 liter water bij. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat de soep nu nog 10 minuten even zachtjes koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout. Garneer naar smaak met peterselie pesto en croutons.

handig om te weten:

* Gebruik de rest om op een broodje te smeren of om er knoflookbrood mee te maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.