Ga terug
+ servings
Chocolade frambozen fudgetaart

Chocolade frambozen fudgetaart

Het recept voor een waanzinnig LEKKERE chocolade frambozen fudgetaart. Zachte romige chocolade fudge met frambozen en een heerlijke frosting.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 14 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 375 gram suiker
  • 250 gram roomboter + ½ eetlepel
  • 400 gram pure chocolade
  • 150 ml melk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 275 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • theelepel Buisman aroma
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram frambozen (+ extra ter decoratie)
  • 150 ml slagroom
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en vet de springvorm in.
  • Doe de suiker, roomboter en 250 gram pure chocolade in een steelpan met dikke bodem. Zet het vuur laag en roer af en toe door. Zodra de suiker is opgenomen en de chocolade is gesmolten doe je de inhoud in een ruime kom.
  • Doe de melk en olie erbij en meng goed door elkaar. Laat het geheel een beetje afkoelen en meng dan de eieren erdoor.
  • Meng de bloem, cacaopoeder, Buisman aroma, bakpoeder en een flinke snuf zout erdoor tot je een mooi glad deeg hebt.
  • Schep (voorzichtig!) de frambozen door het beslag en giet het beslag daarna in de springvorm.
  • Zet de springvorm in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Prik een satéprikker in de taart om te testen of hij gaar is. Als de satéprikker er bijna schoon uitkomt dan is de taart klaar (er mag iets beslag op zitten - het is immers een fudgetaart).
  • Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de ganache. Verwarm 150 ml slagroom in een pannetje tegen de kook aan. Doe 150 gram pure chocolade in een kom en giet hier de net niet kokende slagroom overheen.
  • Laat even staan, roer door en meng ½ eetlepel boter erdoor. Laat afkoelen maar zorg wel dat het vloeibaar blijft (als de ganache iets te hard is geworden kun je deze later ook even kort verwarmen).
  • Giet de ganache over de afgekoelde taart. Decoreer met extra frambozen en laat de ganache op de taart nog even opstijven in de koelkast voor je de taart aansnijdt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 7g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.