Schil en rasp de wortels fijn en hak de walnoten fijn.
In een ruime kom doe je het eitje, zonnebloemolie, basterdsuiker en het vanille extract. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
Voeg bloem, bakpoeder, zout, kaneel, gember, kruidnagel en de nootmuskaat toe en meng.
Schep tot slot de wortel walnoten erdoor (houd een beetje van de walnoten apart ter decoratie).
Doe de vormpjes in de muffinvorm en vul ze met het beslag.
Zet de muffins voor ca. 25-30 minuten in de oven. Test of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te doen en als deze er schoon uitkomt dan zijn de muffins gaar. Laat de muffins na het bakken volledig afkoelen.
Maak ondertussen de frosting door de roomkaas te mengen met de poedersuiker en het citroenrasp. Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.
Wanneer de muffins afgekoeld zijn voorzie je alle muffins van een laagje frosting en verdeel je hierover wat fijngehakte walnoten. Eet smakelijk!
handig om te weten:
De muffins kun je het beste bewaren in een afgesloten bak in de koelkast. Zo blijven ze 2 tot 3 dagen goed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.