Verwijder eventueel de pitten van de dadels en doe ze in een kom met water. Laat de dadels vervolgens een nacht wellen.
Verwarm je de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Maal de paranoten en pecannoten fijn in de keukenmachine en meng het bakpoeder, een snuf zout en de honing erdoor. Je krijgt dan een plakkerig notenmengsel.
Vet de vormpjes in met boter of bakspray en verdeel hierover het notenmengsel. Druk goed aan en bak in ca. 5 tot 10 minuten af in de oven. Blijf er even bij, de noten kunnen namelijk snel verbranden.
Laat de bodem vervolgens afkoelen en druk evt. het notenmengsel iets aan.
Doe ondertussen de dadels met kokosvet, vanille extract, een flinke snuf zout en melk in een keukenmachine. Maal dit tot een dikke pasta.
Zodra de bodem goed afgekoeld is vul je deze met de dadel pasta.
Smelt de chocolade au-bain-marie en giet dit over de vormpjes. Strooi er naar smaak nog een beetje zeezout over en laat de chocolade hard worden. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.