Ga terug
+ servings
kokosballetjes met chocolade

Kokosballetjes met chocolade

Kokosballetjes met chocolade. Een makkelijk recept voor een ontzettend lekkere zoete lekkernij. Zoete kokos omhuld met pure chocolade.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 30 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 300 gram geraspte kokos
  • 450 gram chocolade
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de gecondenseerde melk samen met de geraspte kokos en een snuf zout in een kom. Mix dit goed door elkaar en draai er vervolgens balletjes van ter grote van een walnoot.
  • Leg de balletjes op een bord en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Nadat de kokosballetjes opgesteven zijn smelt je de chocolade.
  • Haal de balletjes met een vork één voor één door de gesmolten chocolade en leg ze op een velletje bakpapier zodat de chocolade kan stollen.
  • Bewaar de kokosballetjes met chocolade afgesloten in de koelkast. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 1g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.