Kaiserschmarrn
Het recept voor de lekkerste kaiserschmarrn met verse aardbei. Een heerlijk ontbijt, lunch of nagerecht maakt deze Oostenrijkse klassieker.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
2 eieren 50 gram bloem 50 ml melk 6 aardbeien 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels witte basterdsuiker boter, zout
Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom stijf met een snuf zout en het zakje vanillesuiker. Was en snijd de aardbeien in stukjes.
In een andere kom klop je het eigeel samen met 2 eetlepels witte basterdsuiker in enkele minuten tot een luchtige, lichtgele massa.
Doe de bloem bij het eigeel en mix dit samen met de melk tot een glad beslag. Spatel hier voorzichtig het eiwit door.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en schenk de helft van het beslag erin. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
Scheur de pannenkoek met behulp van 2 pollepels in grove stukken. Voeg nog een klontje boter toe en bak de kaiserschmarrn nog even.
Herhaal met de andere helft van het beslag.
Serveer de kaiserschmarrn met poedersuiker en verdeel hierover de stukjes aardbei. Eet smakelijk!
Calorieën: 186 kcal | Koolhydraten: 24 g | Eiwitten: 9 g | Vetten: 5 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.