Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en/of bekleed met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten voor de cake door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot het een samenhangend beslag is.
Verdeel het beslag (eventueel met een natte lepel, het beslag kan wat plakkerig zijn) over de bakvorm.
Voor de toplaag klop je de roomkaas los samen met de apple butter.
Voeg dan de overige ingrediënten voor de toplaag toe en meng kort alles door elkaar.
Verdeel dit over de cakelaag. Verdeel dan nog twee eetlepels apple butter (eventueel eventjes kort verwarmen) over de cake en maak met een satéprikker swirls in de cake.
Bak voor ca. 45 minuten in de oven. Laat dan met het deurtje van de oven op een kier nog zo'n 15 minuten staan zodat de cake niet instort. Serveer direct of bewaar afgesloten in de koelkast.
handig om te weten:
Bewaar de cake na het bakken en als hij is afgekoeld in de koelkast. Haal hem ongeveer 15-30 minuten voor serveren even uit de koelkast.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.