Neem een schone kom en klop het eiwit net niet helemaal stijf. Voeg het zout en de fijne suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf.
Neem de poedersuiker en de amandelmeel en zeef dit. Schep het daarna voorzichtig door het eiwit en voeg tegelijkertijd de gele kleurstof toe. Wanneer het beslag licht gaat glazen is deze klaar.
Teken kleine rondjes op bakpapier af zodat je straks allemaal macarons van dezelfde grootte kunt maken. Gebruik eventueel een dop of klein borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
Leg het bakpapier op een ovenplaat en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig.
Leg een handdoek neer en sla hier een paar keer met de bakplaat op. Op deze manier gaan eventuele luchtbelletjes uit de macarons.
Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven. Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en bak daarna de macarons in ca. 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen.
Zodra ze volledig zijn afgekoeld zoek je de macarons die het beste bij elkaar passen en verdeel je op één kant een beetje lemon curd. Plak de andere kant er voorzichtig op en herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten met een laagje lemon curd. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Met dit recept maak je ongeveer 18-22 macarons, uiteraard even afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.