Ga terug
+ servings
Zure citroenijsjes

Zure citroenijsjes

Het recept voor heerlijk verfrissende, zure citroenijsjes. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke waterijsjes te maken.
4.43 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Invriezen: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 15 minuten
Hoeveelheid: 6 ijsjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 ml water
  • 80 ml citroensap
  • 50 ml suiker
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe 50 ml water en 50 ml* suiker in een steelpannetje (*let op: dit is aangegeven in ml i.p.v. gram omdat je gelijke delen suiker en water moet hebben).
  • Zet het vuur middelhoog en zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is in het water. Laat iets inkoken, zet het vuur uit en laat het suikerwater mengsel goed afkoelen.
  • Neem een ruime kan en doe hier 250 ml water samen met 80 ml citroensap en 2 eetlepels witte basterdsuiker. Roer even goed door elkaar tot de witte basterdsuiker opgelost is en giet dan het suikerwater erbij. Weer even mengen en het dan verdelen over de ijsvormpjes.
  • Zet de ijsjes in de vriezer en laat ze volledig bevriezen (bij voorkeur een nacht). Fijne zomer!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 37kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.