Ga terug
+ porties
Rijst met kip en groenten - makkelijk recept

Rijst met kip en groenten

Een makkelijk recept voor rijst met kip en groenten. Een heerlijke maaltijd met een waanzinnige saus. Echt een gerecht om van te smullen!
4 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de Aziatische kipgehaktballetjes
  • 300 gram kipgehakt
  • 50 gram panko
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel witte peper
Voor de saus
  • 150 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels (licht)bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel rijstazijn
Overig
  • 150 gram rijst
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 4 stengels bosui (in stukjes)
  • 2 eetlepels sesamzaad

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een ruime kom, meng door elkaar.
  • Rol er kleine gehaktballetjes van en zet even in de koelkast voor ca. 20-30 minuten om op te stijven.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus.
  • Doe de saus in een wokpan en kook in tot het zo dik is als siroop. Voeg eventueel een maizena papje* toe om dit te versnellen. Als de saus dik genoeg is giet je het in een kommetje en spoel je de wok af.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olie toe in de wok en bak de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar. Verwarm de saus nog eventjes mee.
  • Snij de paksoi in de lengte door de midden en de bosui in stukjes van 1 centimeter. Verdeel een beetje sojasaus over de paksoi en bosui en grill de paksoi en bosui gaar in de grillpan.
  • Verdeel de rijst, paksoi, kipgehaktballetjes en de saus over de borden. Garneer naar smaak met sesamzaadjes.

handig om te weten:

  • Voor een maizena papje meng je 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water tot de maizena opgelost is en dan voeg je het toe aan de saus. Hierdoor krijg je geen klontjes van de maizena in de saus.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 736kcal | Koolhydraten: 110g | Eiwitten: 38g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.