Ga terug
+ servings
Vegetarische risotto

Vegetarische risotto met gegrilde groenten

Risotto-lovers opgelet! Deze vegetarische risotto met gegrilde groenten is werkelijk waar fan-tas-tisch. Mega smaakvol en makkelijk recept.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspte + extra om erbij te serveren)
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram aspergetips
  • 5 theelepels Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels peterseliepesto
  • olijfolie, boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.
  • Voeg de rijst toe, bak even mee en voeg dan de wijn toe. Laat verdampen.
  • Zet het vuur iets lager en voeg een beetje bouillon toe. Laat inkoken en voeg telkens weer nieuwe bouillon toe tot de rijst gaar is.
  • Terwijl de risotto aan het garen is, ga je de groenten bereiden.
  • Snij de aubergine en courgette in ronde plakken en de paprika in repen. Meng samen met de aspergetips met een paar eetlepels olijfolie, Italiaanse kruiden en peper en zout.
  • Grill de groenten op de elektrische grill of in een grillpan.
  • Zodra de risotto bijna gaar is, meng je de groenten, een klontje boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Garneer met wat peterseliepesto. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwitten: 8g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.