Kanelbullar (Zweedse kaneelbroodjes)
Met dit recept voor kanelbullar maak je zelf de lekkerste Zweedse kaneelbroodjes. Super leuk om te maken en heer-lijk van smaak!
Voorbereiding: 30 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het deeg:
500 gram bloem 10 gram gist (gedroogde ) 250 ml volle melk (lauwwarm ) 75 gram roomboter (ongezouten - gesmolten (afgekoeld)) 50 gram suiker snuf zout Voor de vulling:
100 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur) 75 gram lichtbruine basterdsuiker 2 eetlepels kaneel 1 theelepel kardemom (gemalen) ½ eetlepel maizena Parelsuiker ter decoratie
Doe de melk, suiker en gist bij elkaar in de mengkom. Meng kort door elkaar en laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en kneed er een soepel deeg van.
Dek de kom af met een natte theedoek en laat een half uur rijzen.
Ondertussen meng je de ingrediënten voor de vulling.
Stort het deeg op het aanrecht waarover je een beetje bloem hebt gestrooid.
Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige dunne lap.
Verdeel de vulling eroverheen.
Vouw de uiteinden naar het midden over de lengte zodat je een lange dikke strook hebt.
Rol uit met je deegroller zodat luchtbellen eruit zijn en het deeg wat breder is.
Snij hier 10 repen van.
Snij in tot het einde in 2 dunne repen.
Draai de uiteinden van de reep zodat er een soort 'twist' ontstaat'
Draai die vervolgend om het puntje heen en druk het uiteinde goed vast.
Leg afgedekt met huishoudfolie op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Bestrijk de broodjes voor het bakken. Kluts hiervoor de eidooier met een scheutje melk en bestrijk hiermee de broodjes. Garneer met parelsuiker.
Bak ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
Dek na het bakken af met een theedoek om de broodjes lekker zacht te maken. Eet smakelijk!
Calorieën: 381 kcal | Koolhydraten: 52 g | Eiwitten: 7 g | Vetten: 16 g | Verzadigd vet: 10 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.