250gramzoete aardappels (1 grote of 2 kleine is qua gewicht ongeveer gelijk)
1eetlepelmaizena
1eetlepelpaprikapoeder
1eetlepelolijfolie
zout naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Boen de aardappel(s) onder de kraan schoon en droog ze vervolgens met wat keukenpapier.
Snijd met een mandoline hele dunne plakjes van de aardappel. Als je geen mandoline in huis hebt kun je de plakjes ook met een aardappelschilmesje maken maar dat is natuurlijk wel even meer werk. Zorg ervoor dat de plakjes zo dun mogelijk zijn (des te dunner, des te krokanter).
Doe de plakjes in een (het liefst afsluitbare) kom en doe er 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel paprikapoeder bij. Dek de kom af en schud zodat alle plakjes voorzien zijn van een laagje maizena en paprikapoeder. Doe er vervolgens nog 1 eetlepel olijfolie bij, dek de kom weer af en schud vervolgens weer. Probeer het zo gelijkmatig te verdelen.
Verdeel de plakjes aardappel op een met bakpapier bedekt rooster en zorg ervoor dat er geen overlap is. Bak de aardappelchips in porties af in de oven voor ongeveer 13-15 minuten en keer ze halverwege.
Zodra de zoete aardappelchips krokant is haal je ze uit de oven en doe je ze in een kom. Verdeel er wat zout (en eventueel wat extra paprikapoeder) over naar smaak. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.