Thaise mosselen
Makkelijk recept voor fantastische Thaise mosselen met kokosmelk en groene curry. Heerlijk van smaak en helemaal niet moeilijk om te maken!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1200 gram mosselen 1 sjalot (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 1 rode peper (in ringen) 1 stengel citroengras 3 eetlepels groene currypasta 400 ml kokosmelk 2 eetlepels suiker 1 limoen (+ extra) 3 eetlepels vissaus plantaardige olie en verse koriander Serveer optioneel met rijst en groenten zoals doperwten, sugarsnaps en/of taugé
Maak de mosselen schoon.
Verhit wat olie in een grote (wok)pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper aan.
Haal de buitenste laag van de stengel citroengras en hak fijn. Voeg toe aan de pan en bak even mee.
Voeg de currypasta, kokosmelk, suiker, limoensap en vissaus toe en meng tot een egale saus.
Voeg de mosselen toe en kook met de deksel op de pan tot de mosselen open gaan staan.
Serveer met verse koriander en eventueel extra limoensap. Lekker met rijst en groenten als doperwten, sugarsnaps en/of taugé.
Tip: afhankelijk van de pittigheid van je currypasta kun je nog extra currypasta en/of rode peper toevoegen als je van pit houdt.
Calorieën: 684 kcal | Koolhydraten: 24 g | Eiwitten: 41 g | Vetten: 50 g | Verzadigd vet: 39 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.