Salade met parelcouscous
Salade met parelcouscous. Een heerlijke goed gevulde salade met mozzarella, avocado, tomaat en nog veel meer lekkers. Vegetarisch.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
200 gram cherrytomaten 100 gram parelcouscous 1 avocado 1 rode ui (klein) 1 kip of groentenbouillonblokje ½ komkommer 75 gram mozzarella (½ bol ongeveer) 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden) 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden) ½ theelepel oregano
Doe 100 gram parelcouscous in ruim water samen met een bouillonblokje en kook de parelcouscous in ca. 10-12 minuten gaar.
Spoel de parelcouscous na het koken af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
Doe de parelcouscous in een ruime kom en schep er een klein beetje (olijf)olie door tegen het plakken.
Snijd ondertussen de avocado, mozzarella en komkommer in kleine blokjes, de cherrytomaten in partjes, de rode ui snipper je.
Voeg dit toe aan de parelcouscous en meng dit door elkaar samen met de peterselie en bieslook.
Maak een dressing op basis van de honing, citroensap en de oregano.
Verdeel dit naar smaak over de salade en breng deze verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 574 kcal | Koolhydraten: 75 g | Eiwitten: 19 g | Vetten: 24 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.