Ga terug
+ servings
Salade met parelcouscous

Salade met parelcouscous

Salade met parelcouscous. Een heerlijke goed gevulde salade met mozzarella, avocado, tomaat en nog veel meer lekkers. Vegetarisch.
4 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram cherrytomaten
  • 100 gram parelcouscous
  • 1 avocado
  • 1 rode ui (klein)
  • 1 kip of groentenbouillonblokje
  • ½ komkommer
  • 75 gram mozzarella (½ bol ongeveer)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • ½ theelepel oregano

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe 100 gram parelcouscous in ruim water samen met een bouillonblokje en kook de parelcouscous in ca. 10-12 minuten gaar.
  • Spoel de parelcouscous na het koken af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  • Doe de parelcouscous in een ruime kom en schep er een klein beetje (olijf)olie door tegen het plakken.
  • Snijd ondertussen de avocado, mozzarella en komkommer in kleine blokjes, de cherrytomaten in partjes, de rode ui snipper je.
  • Voeg dit toe aan de parelcouscous en meng dit door elkaar samen met de peterselie en bieslook.
  • Maak een dressing op basis van de honing, citroensap en de oregano.
  • Verdeel dit naar smaak over de salade en breng deze verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 574kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 19g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.