Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm of bedek hem goed met bakpapier.
Begin met het maken van de koek bodem. Kneed 175 gram bloem, 150 gram roomboter, 75 gram suiker en een snuf zout tot een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg over de (metalen) bakvorm, druk aan en bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.
Laat de bodem vervolgens afkoelen en ga verder met de cheesecake laag.
Hiervoor meng je het ei, de roomkaas, 125 gram suiker en het vanille extract met een (elektrische) mixer enkele minuten goed door tot het luchtig en iets stevig is.
Verdeel dit mengsel over de (afgekoelde) bodem.
Ondertussen schil en snijd je ook de appeltjes in kleine blokjes.
Doe de stukjes appel in een kom en meng met 3 eetlepels suiker, 1½ eetlepel kaneel en ½ theelepel nootmuskaat. Verdeel dit over de cheesecake laag.
Tot slot maak je het kruimeldeeg door 125 gram suiker, 100 gram bloem, 75 gram havermout, 100 gram roomboter en een snuf zout door elkaar te kneden. Kneed het daarna losjes door met je vingers terwijl je er kruimels van maakt. Verdeel dit weer over de laag appeltjes.
Zet het geheel weer in de oven en bak het 55-65 minuten.
Laat het een half uurtje afkoelen en verdeel over de bovenkant de karamel naar smaak.
Laat de appelkruimelcheesecake nu nog minimaal uur goed afkoelen in de koelkast. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.