Ga terug
+ servings
Salade niçoise

Salade niçoise

Een lekker en makkelijk recept voor salade niçoise. Heerlijk met tonijn, verschillende groente, krieltjes, ei en vinaigrette.
4.42 van 12 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram krieltjes
  • 225 gram sperziebonen
  • 160 gram tonijn
  • 3 eieren (gekookt)
  • ½ krop sla
  • ½ komkommer
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gram olijven
Vinaigrette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel mosterd (dijon)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de krieltjes gaar, spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen en laat afkoelen.
  • Blancheer de sperzieboontjes kort en spoel ook af onder koud water.
  • Snij de komkommer, tomaatjes en rode ui.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer op een mooi bord of grote schaal. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 425kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 31g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.