Salade niçoise
Een lekker en makkelijk recept voor salade niçoise. Heerlijk met tonijn, verschillende groente, krieltjes, ei en vinaigrette.
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram krieltjes 225 gram sperziebonen 160 gram tonijn 3 eieren (gekookt) ½ krop sla ½ komkommer 200 gram cherrytomaten 1 rode ui 100 gram olijven Vinaigrette
2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode wijn azijn ½ eetlepel gembersiroop 1 theelepel mosterd (dijon) peper en zout
Kook de krieltjes gaar, spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen en laat afkoelen.
Blancheer de sperzieboontjes kort en spoel ook af onder koud water.
Snij de komkommer, tomaatjes en rode ui.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer op een mooi bord of grote schaal. Eet smakelijk!
Calorieën: 425 kcal | Koolhydraten: 43 g | Eiwitten: 31 g | Vetten: 16 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.