Ga terug
+ servings
Sate marinade (varkenshaas sate - sate babi) 9 x BBQ recepten

Saté marinade (varkenshaas saté - saté babi)

Recept voor de lekkerste saté marinade voor varkenshaas saté oftewel saté babi. Supermakkelijk om te maken en geschikt voor het hele gezin!
4.08 van 26 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • ca. 450 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 eetlepel (basterd)suiker
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de varkenshaas in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Meng alle overige ingrediënten voor de marinade doorelkaar en schenk over de varkenshaasblokjes.
  • Laat minimaal een uur, maar het liefst een nacht, marineren in de koelkast.
  • Rijg de varkenshaasblokjes aan stokjes en grill ze in ca. 10 minuten gaar op de BBQ of in de grillpan. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 23g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.